:
نخهای فیلامنتی معولاً صاف، بی فر وموج و شکننده بوده و دارای خواص لازم برای بافت پارچه نیستند، لذا با توجه به استحکام، شستشوی راحت تر و قیمت تمام شده پایین (خط تولید کوتاه) که مزایای آنها به شمار می رود و نیز به جهت بهبود بخشیدن به خواص آنها تحت عملیات تکسچرایزینگ قرار می گیرند.
در متداول ترین روش تکسچرایزینگ (تاب مجازی) تثبیت تغییر فرم روی نخ در اثر گرم و سرد نمودن آن صورت می پذیرد. از این رو حرارت یکی از عوامل مهم تکسچرایزینگ محسوب میشود. جهت تاثیر سریع تر نیروهای پیچشی حاصل از تاب و نیز افت تنش سریع تر این نیروها در ابتدای منطقه تاب از یک هیتر برای حرارت دادن نخ فیلامنتی استفاده می شود. به عبارت دیگر نقش منطقه حرارتی، بالا بردن درجه حرارت نخ تابیده شده و نگهداری حرارت برای مدت معین ، جهت شکسته شدن پیوندهای بین مولکولی است.
به طور کلی نقش منطقه حرارتی همراه با تاب دهنده تولید نخهای تکسچره است که از خاصیت فنریت بالا برخوردار بوده و به عبارت دیگر تجعد با کثرت زیاد در طول فیلامنتها شکل گیرد.
از آنجایی که در الیاف مصنوعی کشیده نشده مناطق بلورین در جهات مختلف قرار داشته و مولکول های زنجیره ای در مناطق آمورف بدون آرایش و نظم قرار گرفته است، لذا در اثر وارد آمدن نیرو به لیف در جهت محور آن، مناطق بلورین در راستای محور قرار گرفته و مولکول های زنجیره ای در مناطق آمورف هم نظم و آرایش بیشتری پیدا میکند. و مقدار افزایش نظم به میزان کششبستگی دارد. (کشش لازم برای نخهای فیلامنتی را ممکن است به صورت جداگانه و قبل از تکسچره کردن یا همزمان با انجام تکسچرایزینگ اعمال کنند.)

با توجه به این نکات و نیزاینکه نایلون به دلایل مختلف بسیار در صنعت نساجی مورد استفاده قرار گرفته، بر آن شدیم تا تاثیر درجه حرارت و کشش را روی خواص مختلف نخ تکسچره (ازدیاد طول، استحکام، تجعد، ..) و درجه رنگ پذیری پارچه پودی حاصل از آن بررسی کنیم. در این تحقیق ابتدا کلیاتی در مورد نایلون و صنعت تکسچرایزینگ مطرح گشته و سپس تمام آزمایشات جهت تعیین خواص مهم نخ تکسچره تشریح می گردد و در پایان با توجه به مسائل آماری نمودارهایی ترسیم گردیده و تجزیه و تحلیل

خرید متن کامل این پایان نامه :

 

پایان نامه و مقاله

 

 و نتیجه گیری انجام می شود. بدین ترتیب که در چه محدوده دمایی هیتر، و چه میزان کشش، مناسب ترین خواص ممکن برای نخ تکسچره وجود دارد.

فصل اول:
تحقیقات انجام شده قبلی
1-1- الیاف نایلون:
تولید نایلون در حقیقت باز کننده راه به سوی تولید تعداد زیادی از الیاف مصنوعی دیگر با خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوت بوده است و به عبارت دیگر تولید الیاف با تعیین خواص از قبل را امکان پذیر ساخته است. اولین لیف مصنوعی موفق نایلون 66 بود.
نایلون ها از طریق ذوب ریسی تهیه شده و پس از خروج از رشته ساز، نایلون دارای آرایش یافتگی زیادی نمی باشد. الیاف نایلونی معمولا دارای سطحی صاف و قاعده ای دایره ای شکل بوده و با انتخاب شکل های مختلف برای روزنه های رشته ساز می توان سطح قاعده غیر دایره ای شکل برای الیاف مصنوعی کسب نمود که خواصی مانند وزن مخصوص و قدرت عایق بندی گرمایی را تغیر داد.
نایلون 6 مدت کوتاهی بعد از تولید نایلون 66 به بازار عرضه گردید. نایلون 6 از پلیمریزاسیون افزایشی کاپرولاکتم بعد از باز شدن شکل حلقه ای آن تهیه می گردد. خواص نایلون 6 با نایلون 66 تشابه زیادی دارد. در جدول 1-1 خواص نایلون 6 در مقایسه با نایلون 6 6 آورده شده است.
تفاوت اساسی در دمای ترانزیسیون اولیه (ذوب) است که برای نایلون 6 کمتر از نایلون 66 می باشد.
انواع دیگری از نایلون با تعداد کربن های متفاوت نیز مانند نایلون 11 و.. وجود دارند. در این تحقیق با توجه به تولید نایلون 6 در ایران از این نوع نایلون استفاده شده است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...