هدف از تهیه این گزارش بررسی تأثیر عوامل ریسندگی بر روی خواص مکانیکی الیاف مصنوعی می باشد. در این گزارش چهار روش ریسندگی الیاف مصنوعی مورد بررسی قرار می گیرد روش اول ذوب ریسی می باشد روش دوم به محلول ریسی پرداخته می شود که شامل دو بخش ترریسی و خشک ریسی می باشد در روش سوم ژل ریسی مورد بررسی قرار می گیرد.
در تهیه این گزارش از مأخذ مختلف خارجی شامل کتاب ها و مقاله های محققین و متخصصین بین الملل و اطلاعات موجود در اینترنت استفاده گردیده است.
فصل اول
ذوب ریسی
1-1- کلیات

مرحله کشش در ریسندگی فوق سریع می تواند حذف شود و تولید نخ کشش یافته به یک مرحله ختم می شود که از لحاظ اقتصادی به صرفه است این ایده توسط شرکت

خرید متن کامل این پایان نامه :

 

پایان نامه

 

 دوپونت در دهه 1950 ثبت شد. به هرحال پیشرفت نهایی این تکنولوژی یک مرحله ای، نیازمند پیشرفت پیچیدن نخ با سرعت بسیار بالا بود و این عمل تا سال 1988 هنگامی که ریسندگی مافوق سریع تجاری، با سرعت 147000m/min آغاز شد، به مرحله اجرا درنیامد.

فرایند کشش ریسندگی به طور رسمی در دهه 1960 با همزمان شدن عملیات ریسندگی و کشش به طور سری توسعه یاف (شکل 1-1) با افزایش تقاضا برای نخ های موج دار در دهه 1980، عملیات کشش و تکسچرایزینگ در یک فرایند ادغام شدند و یک عملیات جدید ریسندگی برای تولید نخ هایی با آرایش یافتگی کم، با سرعت ریسندگی  300 – 3500 m/min به وجود آمد و بدین ترتیب عمل تکسچره و کشش همزمان انجام می شد.
در دهه 1970 هرچه عمل پیچیدن بهبود می یافت، سرعت ریسندگی افزوده می شد و این پیشرفت، انگیزه تحقیق در مورد ریسندگی با سرعت بالا را افزایش داد. Ueda و Kanotsuna برای مثال، گزارش کردند که ساختمان لیف نایلون 6 توسط ریسندگی با سرعت بالا 9800m/min، در سال 1971 ساخته شد. از سال 1975، برای دهها سال فرایند ریسندگی با سرعت بالا توسط محققین متعددی همچون Shimizu مورد تحقیق قرار گرفت و نتایجی در مورد ریسندگی با سرعت بالا برای اپلی استر، نایلون و پلی اولفین ها گزارش گردید.
در سال 1983 انجمن تکنولوژی الیاف مصنوعی، بخش ریسندگی آن پروژه ریسندگی با سرعت بالا را برای پلی استر با سرعت 14700- 9000 متر در دقیقه، آغاز کرد تحقیقات، شرایط بهینه برای ریسندگی با سرعت بالا و مکانیزم تشکیل لیف در مدت ریسندگی را نشان داده است امروزه ریسندگی در سرعت بالا حدود 8000 – 1470000m/min، شرایط تولید تجاری برای نخ های مصنوعی همچون نایلون و پلی استر می باشد.
در این فصل، ساختمان، خواص فیزیکی نخ فیلامنت پلی استر که با سرعت بالا ریسیده شده است، مکانیزم تشکیل ساختمان لیف در مدت عملیا و کاربردهای تجاری آن بررسی می شود.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...